Пътят внезапно ли свърши
или катери небето?
Вятърът клоните кърши
и ги премята в полето.
Полетът сменя посоки,
блъска безмилостно всичко,
вихърът вдига високо
непреклонения ничком.
Поривът спуска се косо
над разпилял се добитък,
гони пастирчето босо
стадото, псува сърдито.
Повеят срина стобори,
бързо градени на пясък...
Жадни за нови простори
яхват последния тласък.
© Светличка Todos los derechos reservados