14 feb 2008, 19:25

Последно закъсняло Сбогуване 

  Poesía
663 0 6

                                                                                     (В памет на Мишо Крънтев... Липсваш ни)



... Препускащи коне в безкрая...

Нима съм аз, нима не съм.

Не питам днес къде е Раят,

още рано е за сладък сън.

 

... Гривите размятат се в тълпата...

И търсят свойта глътка топлина,

отлитат щъркелите, идва тишината...

И питам – ти от тук какво прибра?

 

Взе ли си усмивката последна,

приятелите, своите, децата -

прибра ли своя малък свят в тъмата непрогледна?!

Остави ли ни тук да гледаме след теб... в мъглата?!

 

И взе ли свойто утре, нашто вчера,

последното за теб от днес.

Не сме сами, но теб те няма:

Не ще празнувам... липсата на вест!!!

© Вечерница или Зорница Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??