Шкафът затвори очи,
обърна гръб на стената.
Гардеробът се смути
празен, изскърца вратата.
Пердето спусна коси
пред кривия прозорец.
Леглото само се зави
с юрган от тревоги.
Задавена от прахта
чергата се прокашля.
Забързана самотата
алчно пода ми драще.
Крушката изгоря
в майчината къща.
/-Добре дошла у дома,
моя мъничка дъще./
© Николина Милева Todos los derechos reservados