27 jul 2004, 10:37

Пост-готварски неволи 

  Poesía
863 0 0

Хумористичен цикъл "Готварски"

След рагу, шкембе чорба и палачинки,
Багдад бледнее в свойте поражения,
опушени стени, мазилка срутена,
сал коалицията липсва за сравнение.
Започвам днес възстановителен процес,
неволята поканих, но отказа,
болял я зъб, имала абцес,
за сведение болничен показа.
На стълба се качих и с маламашка
замазах смело бедния таван,
проклинайки съдбата сиромашка,
съня си, кулинарния си плам.
След туй шпакловка, белия латекс,
пресъхнаха устата от умора,
изпих ракийки няколко на екс,
обзе ме Музата, какво да ви говоря.
Работното в мен бързо надделя
и всичко стана в миг, като на кино,
Дали да беше тук би завидял,
но моята не е Дали, дойде и... зина...
Господа зове да си ме вземе,
кошмар съм бил, наказващ нечий грях,
некадърник, страшно тежко бреме,
а аз оттеглих се и тихичко заспах.

© Найден Найденов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??