24 nov 2020, 20:14

Postmortem 

  Poesía
260 1 2

Всички тези обезглавени кралици,

всички тези овъглени вещици

 

седят на кея и броят

корабите, които ще потънат

и им махат

без да плачат -

като палачи.

 

Нощем лягат под леглата

на влюбените 

и броят

целувките, които ще оставят белег

и така заспиват

(без да ги изтриват).

 

Понякога в неделя влизат в храма

и броят молитвите,

които няма да се сбъднат

и с тях литват.

© Малката Мис Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??