24.11.2020 г., 20:14 ч.

Postmortem 

  Поезия
258 1 2

Всички тези обезглавени кралици,

всички тези овъглени вещици

 

седят на кея и броят

корабите, които ще потънат

и им махат

без да плачат -

като палачи.

 

Нощем лягат под леглата

на влюбените 

и броят

целувките, които ще оставят белег

и така заспиват

(без да ги изтриват).

 

Понякога в неделя влизат в храма

и броят молитвите,

които няма да се сбъднат

и с тях литват.

© Малката Мис Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??