27 may 2011, 13:22

Посветено (на съпруга ми) 

  Poesía
1317 0 4

И какво, ако безпощаден бил си с мен,
ако си ме огорчавал понякога с хули?
Ти си моята опора и гръб,
и загрижен за всичките мои неволи.
Само ти, няма друг пред или след,
да ме мисли, подкрепя и стопля.
Вече теб не сравнявам със бучица лед,
щом усещам те с мен, със душа ти говоря.
Тихо милвам те с мисъл, със длан като полъх,
да усетиш, че твоята малка жена
даже в сънища меси ти залък,
да нахрани пропуснати ниши от тишина.
Как не искам да съм отдалечена
от дома си, като изгубена птица.
Приласкай ме, да се чувствам обичана,
и в очите ти да съм твойта искрица.
Не съди ме за моите грешки,
аз забравих за твоите - буен поток.
Че е кратък животът човешки,
но честит е, щом е изпълнен с любов.
Как ми шепнеше стихове в късната вечер,
и прописал за мене, редеше ми строфи.
Телефонът ми пареше, зареденият ваучер
ти припомняше, "хайде, спри вече"...
и пиукаше в дланите, а очите ми пареха
от сълзите проляни, че липсвам ти.
Длани сплела, за тебе се молеха,
от сърцето изригнали чувства и мисли.

 

 

© Евгения Тодорова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Съкровено и уютно топло!
    Поздрав, Джейни!
  • "Не съди ме за моите грешки,
    аз забравих за твоите - буен поток.
    Че е кратък животът човешки,
    но честит е, щом е изпълнен с любов."

    О, Джейн! Винаги се помни с любов човека, бил неотстъпно до нас, когото сме загубили. Духовната връзка продължава цял живот.
  • Съкровен стих - изтъкан от обич и човешка топлина
    Светло и влюбено да ти е, Джейни!!!
  • Прав е Илко - много съкровено, много човешко, простичко като живота
Propuestas
: ??:??