17 ago 2011, 10:15

Потърси ме 

  Poesía » De amor
917 0 7

 

Потърси ме в очите на лятната буря,

в разпилени от вятъра - капчици дъжд.

Потърси ме в небето над тиха клисура,

в невидимата сянка - на таен копнеж.

Потърси ме в шума на откъсващ се глетчер,

разтопен от сълзите на нежен вулкан,

в отразена в очите на огъня - вечер,

във усоите тъмни - на хладен балкан.

Потърси ме в крилете на влюбена птица,

полетяла в простора със свойте мечти.

Във разбита от нежност - самотна частица,

в нарисувани с изгрева - твои черти.

Потърси ме в следите от босото лято,

под вълните пленени - от твойто море.

Във огньовете, скитащи в тъмното блато,

във сълзите избърсани - с твойте ръце.

Потърси ме във залеза - пламнал в лилаво,

във оставен от времето мъничък знак,

във следите от болката - пареща вляво,

очертали лика ти... във тихия мрак...

© Чавдар Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??