19 jun 2017, 18:47

Потърси ме, любов, потърси! 

  Poesía » De amor
3262 34 40

 

                                  Посветено

 

Не разкривай сърцето си –

още е рано!

Закопнялата обич боли!

Като парещи въглени

гледат ни само

подивелите в мрака звезди!

 

Потърси ме, когато,

до тебе притихнал,

те прегръщам с гореща ръка!

Потърси ме, когато

пожарът нестихнал

пали тръпните наши тела!

 

И тогава до себе си

в мрака ще видиш

недоспалите мои очи!

Потърси ме отново,

когато си идеш

и когато без мен заболи!

 

За море от любов

земни сензори няма!

Не засича радар любовта!

Виждам пътя към теб...

но и бездна голяма,

над която се стеле мъгла!

 

Потърси ме, когато

в безкрайното синьо

самолети оставят следи!

След ятата отлитащи

аз ще замина!

Потърси ме, любов, потърси!

© МАРИАН КРЪСТЕВ Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??