На чомп е колелото, а на ток
обувката – искри изпуска.
А подът на колата е висок –
през нива неожъната препуска.
Защо прелита на зигзаг
в небето птицата желязна?
Дерето с полъх е на мрак
и в пушек слънцето залязва.
Защо търкаля се светът
и всичко е в мъгла, летливо?
Ах, очилата – оня път
изпуснах ги – стоят накриво!
28.11.2023
© Мария Димитрова Todos los derechos reservados