Да искаш ти да кажеш дума,
изпълена с тъга,
или да мълчиш,
крещящ от радостта...
.
Да знаеш, че си винаги щастлив,
щом в един-единствен миг
познал си ти душа,
дарила те с мълчание в мига.
.
Да можеш ти тогава
да запазиш мисълта,
да не се превръща в пепелта
горящата жарава.
© Иван Иванов Todos los derechos reservados