6 may 2021, 17:15

Празен сон 

  Poesía » De amor
272 0 0

Ѕиркањето во твојот живот

е моја средба со гревот.

Ти и твојата неверна жена

не знаете ништо за мојот сон.

Лажиците и виљушките

сама со себе ги делам

прости ми за поезијата

што те вознемирува

прости ми за мојот празен сон.

 

 

© Sanja Atanasovska Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??