6.05.2021 г., 17:15 ч.

Празен сон 

  Поезия » Любовна
192 0 0

Ѕиркањето во твојот живот

е моја средба со гревот.

Ти и твојата неверна жена

не знаете ништо за мојот сон.

Лажиците и виљушките

сама со себе ги делам

прости ми за поезијата

што те вознемирува

прости ми за мојот празен сон.

 

 

© Sanja Atanasovska Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??