19 feb 2011, 23:00

Празен съд 

  Poesía » Otra
425 0 1

                                                     "Човешкият живот е като съд, който трябва

                                                      да  бъде напълнен" из филма "Сибирският бръснар"

                                                       на Никита Михалков

 

 

 

Човешкият живот е празен съд.

Да го напълним със любов и вярност,

с надежди и мечти, със светъл път,

със състрадание и благодарност.

 

Да му налеем мъдрост и печал,

сълзи от радост и във скръб усмивка.

Да го опазим вечно пълен, цял -

най-ценната и скъпа придобивка.

 

Във тоя съд прекрасен да кипят

приятелства, копнежи, болки, страсти.

Подобно младо вино да искрят

кратките  ни мигове  на щастие.

 

В деня, когато счупи се съдът,

непобедена, горда, ненаситна,

свободна по Небесния си Път

душата ни, Феникс, да политне.

 

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Празен съд
    като белия лист от тефтерчето...
    И каквото напишат по него и прочие,
    ще е драма,поема или пък трагедия.
    Ще е край със едно многоточие,
    а в началото мисъл с копнеж за победа...

    Аплодисменти!Замислящ стих!
Propuestas
: ??:??