ПРАЗНА
"Празна!" - думата, крачеща в моя живот.
"Странна!" - гласът на чуждия вот.
Обсебващо падаща в дъх тишина,
за нежно "Обичам те!" -
разстилах света.
Обсипвана с "мразене",
обичаща с жар,
предавана, влачейки
живота си с чар.
И днес аз разбирам за дните си чак,
че: "Да! Аз обичах!", но нямаше влак.
И пътник била съм, платих си билет,
избрах да пътувам, но няма обект.
Вървях без умора в дълбокия сняг,
тревите зелени: Да! Чакам ги пак!
Събирам надиплено нежни мечти, без покой,
и знам, че загубих живота си мой!
© Ива Todos los derechos reservados