16 may 2013, 15:36

Празна чаша върху масата на хоризонта 

  Poesía » Del paisaje
676 0 4

Предвкусвайки тръпчивата наслада

от шампанското на лятото,

върху рогозката на плажа

блажено се протяга месец май.

Прокарва пръсти през косите

на надеждата, която

впива устни невъздържано -

готова за игра...

 

Скрил се под чадъра

на поредната илюзия,

денят подрежда стъпките на раците,

но все попада в мат...

И само прошарен гларус –

с ругатни и бойни крясъци, накуцвайки -

изпраща отлитащото време

при майка му,

дори и по-назад...



© Красимир Чернев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??