Осми март празнуват жените!
Играят хорце, ръченица, кючек.
За миг са щастливи, доволни, красиви,
неволите бягат далеч!
Носят мъжете в ръцете си цвете -
за момичета, майки, любими...!
Целуват лицето,
набраздено от грижи,
и обещават любов.
Децата послушно се гушкат,
изпяват песен, изричат стих -
на Мама. Днес е денят ù!
Всеки се грижи да бъде щастлива,
създавайки топлина и уют.
Снегът, довчера крил се,
изведнъж се изсипа -
чист и бял -
подарък за празника мамин.
Звездите обещават незабравима нощ!
Честит празник, жени!
© Василка Ябанджиева Todos los derechos reservados