Бледи улици в синкавия здрач,
шепот на сенки по глъхнещия бряг,
малко пламъче - обречена искра,
бисерно-мълчалива обичаща сълза.
Ромон на спомени - объркани дни,
екот на две далечни, мечтани очи,
блясък на злато - залязващия ден,
трошици платина - багра от пламък студен.
Пагубна нежност - недостижими очи,
изгаряща болка - кадифени висини,
забравени думи, неизречени слова,
копринено попила в мене безмълвна душа.
24.02.2016
© Teddy Daniel K. Todos los derechos reservados