Колко истини има по белия свят?
Има истини твои и мои, и чужди,
има истини скрити под було от страх
и такива, които изплуват при нужда...
Има истини някакви странни наглед
незаписани в книги, но всички ги знаят:
Че е по-добре късно да прогледне човек,
отколкото сляп да остане до края...
Че с лъжата животът до време е рай,
после плащаш накуп за умрели и живи.
Носиш белег по себе си кървав и траен
и те следват очи неприкрито бодливи.
Има истини в чаша и такива за клада,
има тежки по смисъл и жестоки по нрав,
без които животът в черна дупка пропада,
но с които е лесно да си винаги прав...
© Дочка Василева Todos los derechos reservados