5 oct 2011, 10:14

Пред изхода 

  Poesía » Filosófica
401 0 6

                       ПРЕД ИЗХОДА

 

Мечтая тиха топла вечер,

                            в която кротко да заспя.

И да сънувам!

Да сънувам само прелестите

           по трънливата пътека на Живота,

                                която бавно извървях.

А сутринта, когато слънцето изгрее,

                          мен просто вече

                                                   да ме няма...

Лъчите жарки тялото ми да изпепелят.

              Ветреца нежен

                                 пепелта да разпилее...

И никой нищичко за мене да не каже,

       а Споменът да прегори и да изтлее...

Душата ми във Чучулига сладкопойна

                                             да се въплъти!

Високо в облаците като полети,

                        от ТАМ

                                Прощална песен

                                                       да изпее...

 

© Петър Петров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Продължавай да мечтаеш!
    И да пишеш!
    Поздрав и от мен!
  • Драга Петя, изразът поставен от теб в кавички е включен от предпазливост.Помня сентенцията,че езикът служи на хората
    не за да изразяват мислите си, а за да ги прикриват...
  • Рано е още, но е хубаво да се помечтае!
    Само дето не съм съгласна с "никой нищичко за мене да не каже"!
  • Мечтая...
    Поздрав!
  • Прекрасно е наистина,но още имаш да твориш,преди в Чучулига да се превърнеш!Поздрав!
  • Чуден стих!Хубаво пожелание, ще се сбъдне, като ти дойде часа за това.
    Поздрав!
Propuestas
: ??:??