6 nov 2015, 23:14

Пред огледалото 

  Poesía » Otra
307 0 0

Пред огледалото

 

Щом сутрин в огледалото се зървам -

намръщен, недоволен, недоспал -

не ща да вярвам този лик посърнал

че моят е, че тъй съм остарял.

 

По устните ми не трепти игрива

усмивка, че отвътре се руша,

мимическите мускули прикриват

стаена злоба в дребничка душа.

 

От своето лице се дръпвам слисан -

в това ли се превърнах, Боже мой? -

гротеска от страната на Алиса,

автопародия, антигерой.

© Владимир Костов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??