ПРЕДАДЕН ОТ ЛЮБОВ
Докога ще къса всичко в мен,
Господи за сетен път те моля,
Сила дай ми,жажда за живот от Теб.
Усещам, че не мога да се справя,
Дано за първи път не се предам,
Болката е дяволски жестока,
Със сетни сили я отблъсквам – не ще се дам.
Докога не ще заспивам мирен,
В съгласие със вътрешния Дух,
Докога ще съм възбуден,сприхав,нервен,
И ще отблъсквам всичко – там и тук.
Не виждам, не чувам, не говоря, не спя,
Не чувствам нищо от мъка сега.
Любовна измама – предаден съм аз,
А за друго борех се час по час.
Отново се моля ден след ден,
Да обичам на воля вярната до мен,
Да не мисля, О Боже,
Че човек без душа трябва да бъде роден...
© Желязко Марков Todos los derechos reservados