20 jul 2013, 20:35

Предателство 

  Poesía » De amor
639 0 10

Ето ме -

малък рицар,брониран с едва набола брада,

цвета на узрялата ръж понесъл в косите си.

Кандидат за слава и почести - педя бард,

стъпващ по криви пътеки.

                                       Недооформена личност.

 

Дойдох пред прага на олтара ти да търся свят

изтъкан от китарни акорди и мирис на арфи...

Фалшиво по пътя си стотина песни изпях -

оплюх законите делнични и пиратските празници.

 

Спирам,

прекланям най-после побелялата буйна глава,

която търси съвет - без да пита за риска.

Искам стъпки във твоя път, коричка от твоя хляб,

перце от тихия ромон на твойто мълчание искам!

 

 

© Красимир Чернев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??