11 feb 2024, 16:07

Преди кафето в шест 

  Poesía
155 6 8

 

Всеки отговор ражда по залез въпроси.
Този свят без любов е на път да се срине.
Тя все още за мене облича и носи
най-красивите рокли в зелено и синьо.

 

Бели перли изгряват на тънката шия
в полуздрача дантелен на делника скучен.
И отказвам под шапка и шлифер да крия,
че на обич и нежност от нея се уча.

 

От живота си бурен до днес неразглезен –
всички химни и клетви за вярност са чути.
Разпознавам в тълпата изящния глезен,
като древен ловец между стадо кошути.

 

Нямам време за късни недели без дати.
Календарът е круша с окапала шума.
До един греховете са вече признати
и съм клада, която от обич ще лумне.

 

Мое късно, прозрачно малиново вино,
всяка нощ ни венчават очите на совите.
И без перли, и рокли в зелено и синьо, 
те обичам без право на други любови.

 

© Димитър Никифоров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??