14 ene 2015, 19:59

Предишност 

  Poesía » De amor
843 0 6

Аз съм всъщност предишният...

Ти си всъщност предишната...

Само болка, много болка,

                струпахме във душите си…

Но и преди те обичах...

                        и сега те обичам...

И макар да си всъщност предишната,

за теб, аз съм вече различен...

Предишният принц,

                    когото обичаше,

и още вярва, че ти си предишната,

която някога също му вярваше,

не успя да превърне в принцеса

                           тази, която обича…

Предишният принц бе на друга планета.

Предишният принц бе приятел с пияници,

предишният принц бе забравил за цветето…

Всъщност… Предишният принц те предаде.

… и с това те превърна в принцеса...

Всичко ли трябва да се изстрада?!

Някъде там, дълбоко в сърцето си,

по-дълбоко дори от омразата,

ти се превърна в тъжна принцеса,

нощем сънуваща слънчеви залези…

… И когато угасна в очите ми залеза...

макар да изглеждах предишен

      ... и залези нямаше,

            нито дървета, вулкани…

                                                  и нищо...

Превърнах в студена пустиня

и онова, което остана...

А един баобаб сънуваше изгреви…

Един вулкан, ненужен на никого,

защото Някой го няма,

угасна и стана студено…

Аз не вярвах, че ти си различна...

Вече в нищо не вярвах,

защото и ти не вярваше в мен и…

Просто знаех, че те обичам,

                            просто... Знаех.

Макар отдавна да беше различно.

Макар отдавна да беше решено.

Вместо в мен, бе повярвала в себе си,

когато никой не вярваше в теб и...

После всички повярваха.

и вече никой не вярваше в мен...

… Беше вчера...

            Понякога още е вчера...

Само понякога…

Всъщност всичко е вече различно.

Дори самотата, различна е.

Само ти и аз сме предишните...

Макар че други обичаме,

                   и други обичат ни.

В мен,

          ти и аз сме предишните...

 

© Марин Урумов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря, Ирена! Ами тя, всяка любов, си е една приказка...
  • Хубаво е! Интересно развитие на лирическите герои. Като тъжна приказка за една любов и нейния край.
  • Благодаря за прочита, Анабел. Радвам се, че ти е харесало. Краси... Честит рожден ден, поете!!! Няма да се повтарям, какво е значението на точно твоето мнение за мое стихотворение и ти благодаря! ... А иначе, стихотворението, друго ако не, поне е писано искрено, въпреки заигравките (неслучайни) с "Le Petit Prince"...
  • Разтърсващо! Четох дълго и бавно, и пак...
    Благодаря за поезията!
  • Ето това... беше много мило!
  • Когато се логна сутринта, ми се щеше да публикуваш нещо. Сега знам защо!
Propuestas
: ??:??