До Коледа са дните преброени.
Елхи сияйни - пъстро премени.
Ухае на смола и на канела,
дантели бели зимата изпрела.
Навън студът безжалостно върлува,
ала в сърцата огънят бушува.
Разпалва обич, нежност, топлина
в очакване на свята светлина.
Зениците отворени широко -
път ширнал се в човешкото дълбоко,
пакети разни с панделки червени,
и хората, и къщите засмени…
До Коледа броени дни остават,
до голота душите се раздават.
Да беше Коледата всеки ден!
За обич е човекът сътворен.
Ромашка, 06.12.2023 г.
© Златка Чардакова Todos los derechos reservados
Браво!