Със силует на сърна
ранината прибяга
и дорде да усетя –
разцъфна денят.
По клепките му
усмихна се росата,
с чаровни трапчинки,
на пъстрия свят.
Потръпна тишината -
под трелите на песен птича,
докосна тя за миг душата
и стръкче надежда
във нея покълна,
че красотата ще открие
и към висината
скоро път ще си пробие...
© Росица Танчева Todos los derechos reservados