14 ene 2011, 21:37

Предрешено? 

  Poesía » Otra
563 0 6

Искам Времето озъбено да сритам в слабините -
да не ражда цял катун от мъртви часове,
във корида предрешèна все да ме натиква,
от палеца му да зависи - ще ме бъде или не.
Казват, че във боя раждат се герои.
Защо на мен от битките не ми пораснаха криле?
Тялото ми, инак жилаво, отдавна би отбой,
а червейчето вътре, все към мелниците ме влече.
Добре, че днес закърпих криво-ляво алената рокля.
И познай! Дори и погледът ми се напълни с кръв.
Отново към арената се втурвам. И какво пък!
Месо от Времето ще късам. Няма да съм стръв!

© Даниела Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??