Обвивка прекрасна -
така се захласнах,
че вятърът спря.
В непрогледна тъма
подгони ме звярът
на мисъл смутена -
дали съм навреме
дошла да завзема
и твойта невинна душа?
Дали е случайно,
че паднах в несвяст -
крехка млада топола
пред солиден млад бряст?
Je suis tombée amoureuse
и душата ми гола
се стопли тогаз,
а навън беше мраз,
но аз не изстинах,
и дъжд заваля,
но суха аз минах
и през тая стихия,
за да осъзная съвсем,
че днес паднах в плен
от твоето чудо сразена.
03.2001
© Хел Todos los derechos reservados