10.04.2019 г., 10:24 ч.

Прекрасна обвивка 

  Поезия » Любовна
514 0 2

 

Обвивка прекрасна -
така се захласнах,
че вятърът спря.
В непрогледна тъма
подгони ме звярът
на мисъл смутена -
дали съм навреме 
дошла да завзема 
и твойта невинна душа?
Дали е случайно,
че паднах в несвяст -
крехка млада топола
пред солиден млад бряст?

 

Je suis tombée amoureuse
и душата ми гола 
се стопли тогаз,
а навън беше мраз,
но аз не изстинах,
и дъжд заваля,
но суха аз минах
и през тая стихия,
за да осъзная съвсем,
че днес паднах в плен
от твоето чудо сразена.

 

03.2001


 

© Хел Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Радвам се, Лия, че си почувствала същото, което и аз пишейки стиха
  • Ако взема да го цитирам, ще трябва да цитирам цялото...
    Харесва ми картината, на чувствата, които описваш, и образите на тополата и бряста се оформят, като жива картина. Благодаря!
Предложения
: ??:??