9 sept 2008, 12:14

Прекършената ми душа 

  Poesía » Otra
832 0 0
Прекършената ми душа

И душата ми пълзеше в свойта клетка,
без сила да издигне пак глава,
а спираше я само таз решетка
към така бленуваната свобода.

И душата ми стенеше в свойта самота,
в предсмъртен жален хрип и вик,
ще се измъкне ли от тази пустота
или това ще е последния й миг?

И душата ми лежеше в алена кръв,
без любов, гола, без дреха,
и дяволът чакаше я, пръв
да отнеме таз последна утеха.

И душата ми плачеше в своя затвор
за красиви и далечни дни,
за късче надежда в този коптор,
за вяра в отминали спомени.

И ти прекърши я от злоба
със тежки думи, зли обиди,
листенца алени от мъртва роза
шептят безгласно тез последни рими.

Прекърши ми душата със желание,
с усмивки, с лъжливи обещания,
без капка, ни искрица колебание
уби душата ми и без признания.

© Мила Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??