7 mar 2017, 19:55

Прелюдия към похотта 

  Poesía » De amor, Verso libre, Otra
358 0 4

Понякога похотта човешка
нежничко пристъпва,
с розовите терлички на страстта 
притичва през сърцето. 
Когато чувствата
ни провокират,
когато въображението, 
удобно свива си цигара.
Когато искрчките в камината 
от щастие възбудени догарят,
когато бухал завистливо буха,
когато срамежливо совата
прикрива с крилца очички,
да знаете... това е любовта!

 

(или може би смъртта)

© Христо Манчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??