Преображение*
(експромпт)
... Някак си преобразено
ми се вижда всичко днес...
И това, че е студено
след дъждът валял нощес...
А познатата цветарка,
тук на ъгъла и тя,
ме посреща за подарък
с ранни есенни цветя:
-Ето, моля ви, вземете
и със елегантен жест
някому ги поднесете...
Щастие дарете днес...
... В миг в душата ми нахлуха
прежни чувства с трепет нов,
южен вятър щом задуха
откъм „старата” любов
и си пожелах внезапно
сам да се преобразя,
боже, но да е обратно
и назад към младостта...
Коста Качев,
06.08.2014.
*6-ти август: Преображение Господне
по православния календар.
© Коста Качев Todos los derechos reservados