8.08.2014 г., 8:19 ч.  

Преображение* 

  Поезия » Друга
279 0 2

 

Преображение*

   (експромпт)

 

... Някак си преобразено

ми се вижда всичко днес...

И това, че е студено

след дъждът валял нощес...

 

А познатата цветарка,

тук на ъгъла и тя,

ме посреща за подарък

с ранни есенни цветя:

 

-Ето, моля ви, вземете

и със елегантен жест

някому ги поднесете...

Щастие дарете днес...

 

... В миг в душата ми нахлуха

прежни чувства с трепет нов,

южен вятър щом задуха

откъм „старата” любов

 

и си пожелах внезапно

сам да се преобразя,

боже, но да е обратно

и назад към младостта...

 

Коста Качев,

06.08.2014.

                                           

*6-ти август: Преображение Господне

по православния календар.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??