10 abr 2008, 17:51

Прераждане 

  Poesía » Otra
469 0 2

                                     ПРЕРАЖДАНЕ

 

Ако някой ден
очите престанат
към красиви жени
жадно да гледат...

Ако някой ден
ръцете престанат
жената до мен
със страст да събличат...

Ако някой ден
сърцето престане
от бяс да се свива
при среща със злото...

Тогава, ò, Господи!...
(ако изобщо те има)
Вземи ми душата
и я дай на небесните кучета!

Когато те я разкъсат
на много парчета,
върни ги обратно
в телата на внуците!

Очите им още
по-жадно да гледат,
ръцете им още
по-страстно да пипат.

И когато съдбата
ги срещне със злото,
сили да имат
да го размажат.

© Марин Маринов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Здрасти и от мен! Хареса ми стихото/И само за това си позволявам лекичко и тихичко да възроптая срещу "размажат" - не ми се вписва в общия тон, образност, настроение и семантика. "премажат"? Или... абе, не ми обръщай внимание! /. Поздрави!
  • Добре дошъл!
    Хубаво пожелание.
Propuestas
: ??:??