27 may 2010, 22:21

Прероден 

  Poesía » Otra
385 0 1

Прероден

Събудих се във стая хладна,
опиянен от отровата на този свят,
и носех тази маска безпощадна,
маската на ад и грях.

Събудих се във стая тиха
събудих се от неприветен сън,
змии в него ме душиха
и пиявици кръвта ми пиха.

Събудих се от този сън неясен,
събудих се от своята съдба,
събудих се за нов живот ужасен,
умрях отново, за да се родя.

Раждах се и пак умирах,
но пътя вечно не намирах,
живея аз живот излишен и напразен,
живот окаян и живот омразен.

И пак... И пак започвам да сънувам
живота свой опустошен
и мира никога аз не намирам,
за кой ли път се раждам и умирам?

© Мартин Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Записвай си. Остави линк, щото тая вселена си е един безкраен абсолютен комп, който решава задачката за смисъла на живота.
Propuestas
: ??:??