ПРЕРОДЕН
Звезди ли са очите ти големи,
небесна ли е твойта красота,
че раждат се в сърцето ми поеми
и блика като песен любовта?
Понесен от вълшебната омая,
от слънчевата ти любов пленен,
дали съм в рая приказен - не зная,
но сигурно във Бог съм прероден!...
© Радко Стоянов Todos los derechos reservados