Преситих се от мъдрости на хора,
които са потънали в лъжа,
ала отнемат мястото на Бога
и си поделят всеки ден света.
Преситих се на черните боички,
изпълващи живота на деня,
от болката във погледа на всички -
и възрастни,
и млади,
и деца...
Преситих се на вопли и обиди,
на хули,
и скандали,
клевети.
Преситих се в душата ми да има
роптания,
преглътнати сълзи...
Преситих се
да ме наричат слаба,
наоколо да чувствам
тегота,
от сутринта до вечерта да страдам,
за чужда болка,
болест
и
вина...
Преситих се...
С години си наливах
и тихо пиех всякаква тъга -
горчива
и очистваща,
и стара,
примесена
със доза
самота...
Преситих се...
Подай ми шоколада
и любовта ти,
пълна с топлина!
© Руми Бакърджиева Todos los derechos reservados
Тогава... майната и на диетата -
да живеят Любовта и шоколада!
Създала си разкош!!!