28 oct 2009, 12:56

Престанем ли да пишем за любов 

  Poesía » De humor
526 0 7
Зинчето със блянове живее -
и любовни стихчета си лее.

А Ангар отдавна не въздиша:
в “Други” или в “Гражданска”
ги пише.

В двора му латинки не цъфтят.
Лястовички бели не летят.

Калина в миналото му остана,
а там са и Винета, и Светлана.

И споменът за хубавата Рия -
дивата и прелестна стихия,
в дълбоки, тихи подмоли се крие.

Свèти от небето синева,
ала той не вижда и това.

Нежна е нощта, а той е груб –
сякаш че в кубинки е обут.

Боже, колко безнадеждно стар
и изкукуригал е Ангар!

Престане ли да пише за любов,
поетът за ковчега е готов!

© Ангел Чортов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??