14 jun 2020, 0:55

Приказка 

  Poesía » Filosófica
796 2 5

Гледам през прозореца как ръми полека,
как светът е скрила гъстата мъгла.
И ми се приисква днес да ви разкажа,
бавно и спокойно приказка една.

Някога живяло мъничко момиче,
не в палати царски, а в една гора.
Хранели я птици, пазели я вълци.
Нямала си никой, сам сама била.

Тя живяла в малка, дървена колибка,
спала върху съчки, със трева покрити.
Никой си не спомнял как дошла е тука,
по каква причина и пътечки скрити.

Всяка сутрин рано срещала зората,
после смях и песни еквали в простора.
Свикнали животните с ясният й глас,
и преодолели своят страх от хора.

Тъй години осем бързо се стопиха,
стана на тринайсет малкото дете.
Малката колибка в къщичка превърна,
стана благородно детското сърце.

Но един следобед ловната дружинка,
минала наблизо, всички я видели.
Че в беда била е, мислели ловците,
на късмета ловен дружно се посмели .

После я завели във града огромен,
бързо обяснили станалото чудо.
Вече десет дена тя мълчи и плаче,
а добрият доктор писал я за луда.

Пратили я в приют за душевноболни,
спяла зад решетки, зад безброй врати.
Думите не знае, как да ги помоли?!
Гасне в скръб дълбока, плаче и мълчи.

А гората вижте, как се е смълчала,
всичките животни тягостно мълчат.
Няма птичи песни, ручеите не пеят,
всички се ослушват за гласа познат.

Метнала гората от мъгла одежди.
Лек, студен дъждец полека заваля.
Май да я дочакат нямаше надежда.
Беше претопена в друг, различен свят.

Страшното за нас - не страшно е за всички.
А доброто наше - не е все добро.
Нека всеки има своята колибка,
своята горичка, своето легло!

© Николай Николов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря ви, че прочетохте и това стихче и изразихте мнение. С тази странна "Приказка" представянето ми в Откровения завърши!
    Ако някой реши да прочете и други мои творби, може да посети личното ми блогче тук:
    www.ter-nicky.blogspot.com
  • В мн хубава форма разкаьеаш!
  • Нека! Много хубава приказка. Доброто, не за всеки е добро...
  • Хубава приказка с подобаващи финал и поука.
  • Нека, Ники.
    Дано!
    Много хубаво е.
Propuestas
: ??:??