15 abr 2007, 21:44

ПРИКАЗКА С ЩУРЧЕ 

  Poesía
780 0 13
От приказката, като дрямка
в душата на един мъдрец,
съвсем естествено - на сянка
се свря - обикновен щурец.

Какво от туй? Нима е зле
от жегата да се спаси?
От хладината то си взе
и цяло се преобрази...

То после весело засвири...
А в сянката проблесна пак
една усмивка - нежна, мила
разпръскваща душевен мрак...

Приятели, от мен помнете -
носете в себе си щурци!
Топлете ги и ги пазете
от други сенчести души...


© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??