17 dic 2018, 17:02

Приказки за нас - Признание 

  Poesía » Filosófica, Otra
499 7 16

В реката на човешките самозаблуди

нагазвал съм до шия не веднъж и аз.

Пресичал съм я, смятал съм за луди,

онези, гледащите от брега в захлас.

 

Те идваха за улова на зрелища и риба,

макар да имаха запас за цял живот,

но кой ли би признал си, че му стига

надлъгването с нечий искрен глад.

 

Понякога се случваше и чудо –

на въдицата се улавяше рибар.

Издърпваха го глупавите риби

и носеха го дар за своя господар.

 

Тогава слизаше луната от небето

и дъното превръщаше в небе.

Добър за всички беше Господ –

рекичката си гледаше - да не умре…

© Лина - Светлана Караколева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??