8 feb 2009, 15:04

Примиренческо 

  Poesía » Filosófica
501 0 4

Щом куражът ти свърши,
и животът - и той.
Мърдаш там, нещо вършиш,
но куражът ти - свършил.
И животът - и той.

А все още е раничко
за вечен покой.
И припомняш си раните.
"Да си върнеш" се каниш.
И пак няма покой.

И притиска те истината:
който нищо не иска -
той намира покой.
Всичко ляга на мястото си.
Как прилича на щастие:
да скучаеш в покой!

© Александър Белчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??