Победител дали съм - не зная сега....
Но след ден или два ще узная.
Нося сила, но има във мен и тъга.
Ала всъщност не идвам от рая.
Вижте моите воини - зад мен са, безброй.
Но дали ще ги видите в мрака?
Срещу мен сте - но аз не желая покой.
И пристигам - могъщ и нечакан.
Моя бой го спечелих в последния ден.
Кой от вас срещу мен е застанал?
Вече нищо не виждам - но мирис на тлен
вместо вашата плът е останал.
Във ръцете си стискам студена кама.
Но съмнения, страх - в мене няма.
И пристигам - роден от безмълвна тъма.
Ужасяващ и толкова странен.
Аз, вестител на мрака - ви нося пожар,
и готов съм за битка безкрайна.
Аз съм вечен - и кой ли е толкова стар,
та да знае моята тайна?
Знайте вие - във мене не бие сърце.
Но се питам, защо ли го казах?
Вие не виждате моето, а друго лице...
Но помита ви моята омраза.
Вместо в ада да ида, аз идвам при вас -
тук - и мразен, и плют, и отричан.
Посрещнете смъртта - идва вашият час.
А пък вашето време - изтича.
Всичко тук ще изчезне - ще дойде нощта.
Ще настъпят промени съдбовни.
Отсега ви обричам, тук - на смъртта,
и на мъки безмерни, вековни.
© Стефан Янев Todos los derechos reservados