Jul 17, 2013, 7:58 PM

Принцът на мрака 

  Poetry
406 0 0

Победител дали съм - не зная сега....

Но след ден или два ще узная.

Нося сила, но има във мен и тъга.

Ала всъщност не идвам от рая.

 

Вижте моите воини - зад мен са, безброй.

Но дали ще ги видите в мрака?

Срещу мен сте - но аз не желая покой.

И пристигам - могъщ и нечакан.

 

Моя бой го спечелих в последния ден.

Кой от вас срещу мен е застанал?

Вече нищо не виждам - но мирис на тлен

вместо вашата плът е останал.

 

Във ръцете си стискам студена кама.

Но съмнения, страх - в мене няма.

И пристигам - роден от безмълвна тъма.

Ужасяващ и толкова странен.

 

Аз, вестител на мрака - ви нося пожар,

и готов съм за битка безкрайна.

Аз съм вечен - и кой ли е толкова стар,

та да знае моята тайна?

 

Знайте вие - във мене не бие сърце.

Но се питам, защо ли го казах?

Вие не виждате моето, а друго лице...

Но помита ви моята омраза.

 

Вместо в ада да ида, аз идвам при вас -

тук - и мразен, и плют, и отричан.

Посрещнете смъртта - идва вашият час.

А пък вашето време - изтича.

 

Всичко тук ще изчезне - ще дойде нощта.

Ще настъпят промени съдбовни.

Отсега ви обричам, тук - на смъртта,

и на мъки безмерни, вековни.

© Стефан Янев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??