Спи ми, чедо мое мило,
мое злато, моя сила.
Мама теб, ще пази мило,
мама твоя е закрила.
Баба Меца вече спи,
Заю Баю също спинка.
Спят полета и гори,
спинка малката калинка.
Спят градчета и селца,
спинка старата ела.
Шаро вече силно хърка,
а котана сладко мърка.
Спи ми, чедо мое мило,
мое злато, моя сила.
Мама теб, ще пази мило,
мама твоя е закрила.
© Хари Спасов Todos los derechos reservados
И една непозната история.
Пучини бил юноша, но така боготворял Верди, че изминал пътя от Пиза до Сиена пеша!
И аз изминах пътя от петдесет години!!!