16 nov 2013, 21:02

Притча за вълка 

  Poesía » Otra
663 0 1

Прегърнал самотата си
като любима,
препускаше през дните си
небрежно,
а в нощите
се сливаше с тъмата
и разговаряше
с луната,
смирен пред нейната
сияйна нежност.

Ранен,
веднъж едва
пристъпваше в гората,
от жажда
губещ обоняние.
Видя я паднала
в краката му -
примамлива и страстна,
лунно-бяла...
И целият настръхна
от желание.

Разтвори
алчната си
вълча същност
да я поеме в себе си
до дъно,
за свежата ù хладна външност
душата си би дал.
Ала щом утоли
неутолимата си жажда,
във тъмното
остана само кал.

© Христина Мачикян Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Луна и кал.
    И помежду им - вълк.
    Необходимо, свързващо звено...

    Аплодисменти за красивата мъдрост, Христина!
Propuestas
: ??:??