20 jul 2010, 14:40

Приятел 

  Poesía » Otra
605 0 3

Колко са истинските думи, които могат да стигнат и до най-съкровените кътчета на нашата душа, дали скоро сте се замисляли над това?

Сигурно са доста, но искам да ви разкажа за една от тях, нарича се:

Приятел

 

Това е дума международна,

истинска и благородна,

има стойността на злато

и със нея човечеството е богато.

 

Съществува от древни времена

и я има по цялата земя,

кога се е родила никой не знае,

но за нея всеки си мечтае.

 

Не се купува - няма цена,

многолика е, с различни имена,

прави хората богати,

въпреки че те нямат палати.

 

Не се пада по наследство

и от тото дори,

знам я отдавнаот моето детство,

надявам седо старини. 

 

Дали светът би оцелял без нея?

Мисля си, че не.

Да остана без приятели не смея,

без тях животът е зле.

 

 И не е важно тяхното количество,

а колко истински са те,

със тях всичко е магическо

и аз се чувствам добре.

 

Моля се Господ да ги пази,

да са живи и здрави,

постояно над тях да бди,

беда да не ги сполети.

 

А аз им благодаря за приятелството,

за миговете и разбирателството,

за истинските неща,

за подкрепата във трудни времена.

 

Приятели, Вие сте невероятни, разберете,

все така готини си останете,

не спирайте, продължавайте,

хората със щастие дарявайте.

 

                                                         Обичам Ви!

                                                              Валери Бобев

© Валери Бобев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря ти "Забравена"!
    Моите приятели не са много, но са истински и наистина ще направят за мен това което си написала.
    Аз съм щастлив човек че ги имам, както и те мен, нашето приятелство е като хубавото уиски:
    - отлежало с годините
    - многократно проверявано за качество
    - с естествен и неподправен вкус
    - консумира се на големи глътки защото носи истинска наслада

    Та за това написах тези редове.
    Наздраве за истинските приятели!!!
  • Благодаря ти Дияна! Както се казва дай Боже всекиму.
  • Валери, поздравления от мен! Ти си истински щастливец, щом имаш верни приятели
    Хубав, лек и смислен стих, браво.
    Пожелавам всекиму верни приятели (дори това да е адски трудно)
    Запази ги... с усмивки
Propuestas
: ??:??