Приятелю! Мой верни Д' Артанян!
Да бях Дюма - пак щях да те опиша.
Животът е съдбовният роман
и всеки го чете, тъй както диша.
Не ще потърся вяра в Ришельо.
Лукавия отсвирвам кардинално.
И вместо власт с копринено бельо
ми стигаш ти за битието кално.
С едната шпага - за едната чест!
С едната клетва - за едната слава!
Опора вчера и подкрепа днес -
приятелят завинаги остава!
Един за всички! Всички за един!
Не искам друг девиз да ми се случи!
Дори и с пълна чаша от пелин
на верен тост съдбата ме научи.
Приятелю! Мой скъпи Д' Артанян!
Надявам се за теб да бъда Атос!
А Портос и Арамис - с искрен блян
да споделят неземния ми патос!
(Търсач на бисери)
© Ясен Ведрин Todos los derechos reservados