11 feb 2015, 20:59

Приятно ми е 

  Poesía » De amor
742 0 10

Приятно ми е! Нека се представя -

онази съм, която ти плени

там... някога в уютната дъбрава

красиви думи, дето ù реди.

 

Приятно ми е! Колко си различен!?

Във тялото ти май живее друг -

обидно-скучен, страшно прозаичен

и с етикет, че неин си съпруг.

 

Приятно ми е! Хайде по човешки

и ти подай ми своята ръка

и за да няма пак такива грешки

недей си маха брачната халка.

То не че нещо всъщност се променя,

когато погледът ти е така студен,

а някога... Спомни си  Павликени,

и как треперех в  роклята от лен.

 

Приятно ми е! Аз съм Валентина...

(Фамилия и както му е ред.)

Отдавна скрих на спомените в скрина

един, без връщане към теб, билет.

 

Приятно ми е! Колко е горещо!

Ръката ми във твоята лежи.

„Петров - отвръщаш тихо. – С Вас насрещна

проверка данъчна ни престои.“

 

Валентина Йосифова

© Валентина Лозова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??